Assieraden vullen

Het vullen van al onze assieraden is makkelijk zelf te doen. Al onze assieraden worden geleverd met een vulset bestaande uit een trechtertje lijm en een applicator. Voor het beste resultaat volgt u onderstaande stappen.

Het openen van het assieraad

Afhankelijk van het type sieraad, wordt de askamer afgesloten door middel van een kleine stop, voorzien van schroefdraad. Bij sommige hangers is deze stop verwerkt in de verbinding van de hanger met de ketting, aan de bovenzijde van het sieraad.


De askamer kan worden geopend met behulp van een kleine schroevendraaier, of door het oog van de hanger rond te draaien met de applicator. Wees voorzichtig met het openen en sluiten van het sieraad, zorg ervoor dat u het schroefdraad niet beschadigd.

Het vullen van het assieraad.

Het vullen van assieraden wordt meestal gedaan met de hulp van een zeer kleine trechter. Bij al onze sieraden is deze trechter inbegrepen. Hiermee brengt u de as over naar de askamer van het sieraad.Hou er rekening mee dat de sieraden maar een kleine hoeveelheid as kunnen bevatten, en doe hiervoor niet teveel as in de trechter om het morsen van as te voorkomen. U kunt hierbij de applicator gebruiken om de trechter in de opening van de askamer te brengen dit maakt het proces gemakkelijker.

Het verzegelen van het assieraad

Afdichting met lijm fixeerd de stop en zorgt ervoor dat er geen as uit de askamer kan komen.
Een andere belangrijke reden om crematiesieraden te verzegelen is om te voorkomen dat vocht en water het sierraad in kunnen sijpelen.
Het verzegelen van het sieraad zal dit probleem voorkomen, toch raden we je aan om nooit crematie sieraden te dragen tijdens het douchen of zwemmen.
De lijm is een afdichtmiddel, maar het garandeert geen waterdichte sluiting van het sieraad. In feite kan frequent contact met water ervoor zorgen dat de lijmafdichting van het sieraad ongedaan wordt gemaakt.

Met de bijgeleverde applicator brengt u een klein beetje lijm aan op het schroefdraad van het sieraad.

Let erop dat u bij het dichtdraaien van een hanger waarvan de vulstop in de bevestiging van de ketting is verwerkt, het oog de juiste positie heeft (loodrecht op het sieraad).

De juiste positie van het oog bij een vulstop verwerkt in de hanger.